Bh. teniser
24

Džumhur: Nadam se da smo Mirza i ja učinili BiH ponosnom

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Damir Džumhur prvi je finalista teniskog ATP turnira iz serije 250 - Kremlin kup u Moskvi, čiji je nagradni fond 745.940 dolara.

U bh. polufinalu Džumhur je kao šesti nosilac pobijedio kvalifikanta Mirzu Bašića s 6:0, 7:5 (9), a Damir je nakon meča bio izuzetno zadovoljan.

"Za mene je ovo bio zaista nevjerovatan meč. I za Mirzu isto. Mislim da smo BiH učinili ponosnom. Nadam se da su svi oni koji su nas gledali mogli uživati u tenisu, barem u drugom setu. Mislim da su svi Bosanci i Hercegovci zadovoljni jer su prvi put mogli gledati dva bh. igrača u polufinalu nekog ATP turnira. Nažalost, jedan od nas je morao u finale i danas sam to bio ja", rekao je Džumhur nakon meča.

Damir je potom istakao želju da se Bašić plasira u top 100 na ATP listi.

"Mirza zaslužuje da bude među najboljih 100 tenisera svijeta. Vrlo dobro ga poznajem i zbog toga sam se pribojavao uoči meča. Ipak, ušao sam puno rasterećeniji od njega. Bio je nervozan i to se osjetilo u prvom setu. Međutim, znao sam da će drugi set biti težak. Pogotovo su nevjerovatni bili potezi kada je Mirza spasio veliki broj meč lopti. Da je otišlo u treći set više šansi za pobjedu imao bi Bašić, jer je bio u naletu i igrao je dobro. Na kraju mogu reći da sam prezadovoljan pobjedom", poručio je Džumhur.