Najbolji bh. teniser
54

Džumhur: Haase je imao malo sreće, ali je zasluženo pobijedio

Piše: E. B.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Damir Džumhur se junački borio protiv Robina Haasea, imao je zaostatak od 2:0 u setovima i 4:0 u trećem i došao je nadomak trijumfa u meču, ali je na kraju Holanđanin slavio i odveo svoju selekciju u play-off za Svjetsku grupu.

"Ne mogu da krivim peti set jer je on lutrija u kojoj može da se ode na jednu ili na drugu stranu. U prvom setu do 5:5 sam igrao stvarno dobro, ali Robin je kad je bilo najpotrebnije odigrao nevjerovatne stvari.

Drugi set da ne pričam, do 4:0 kao da igram sa vanzemaljcem, a ne sa Robinom koji je 48. na svijetu. Nakon toga i on je malo pao u igri, pokušao sam da se vratim, ali nisam uspio.

Treći set ponovo je početak igrao bez greške sa puno winnera. Nisam imao način da dobijem gemove, već i da se borim za neke poene i onda se sve okrenulo, dobio sam energiju od publike koju moram danas pohvaliti, bili su zaista fenomenalni.

Vratio sam se u igru, došao do petog seta, ali ipak prethodna četiri seta su mi uzela snagu. Robin je u zadnjem setu imao puno više laganih poena na svoj servis i to je na kraju presudilo. Napravio je taj break na 3:3 i slavio.

Bilo je malo i sreće za njega i dobre igre, ali je na kraju zasluženo pobijedio", rekao je Damir koji je tokom čitavog meča imao žestoke rasprave sa sutkinjom, supervizorom, ali i holandskim selektorom Paulom Haarhuisom.

"Davis Cup je takav da ima uvijek nekih varnica. Nije OK da se on obraća meni, ali bilo pa prošlo. Ne mogu nikoga da krivim jer svi mi na neki način ispoljavamo emocije.

Na kraju krajeva Holandija je zasluženo pobijedila. Mi smo se stvarno borili koliko smo mogli. Ostaje nam a se sljedeće godine borimo u Prvoj grupi Euro-afričke zone", rekao je Džumhur.