Turnir u Beču
278

Džumhur gubio živce u meču protiv Tsonge: Zaista mrzim ovaj tenis

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Damir Džumhur poražen je rezultatom 2:1 u setovima od Jo-Wilfrieda Tsonge u meču 2. kola ATP 500 turnira u Beču, a naš najbolji teniser tokom samog dvoboja u više navrata je pokazivao znake nervoze.

Podsjećamo, Džumhur je pri vodstvu od 1:0 u setovima imao čak i meč loptu, ali je Francuz, inače 16. igrač svijeta, smogao snage i potpuno se vratio u meč u kojem je na kraju upisao i pobjedu..

U jednom trenutku, Džumhur je čak konstatovao da "mrzi tenis", a pored te izjave tokom meča bacao je reket, te se raspravljao sa sudijom i Tsongom.

Također, tokom jednog poena Džumhur je odustao od igre, a Tsonga koji je imao otvoren prostor da loptu pošalje u prazno polje pogodio je mrežu zbog čega se požalio na ponašanje tenisera iz Bosne i Hercegovine što je pokrenulo dodatnu raspravu na terenu.

Posebno je upečatljiva bila situacija kada je Džumhur sjajno izigrao francuskog tenisera, ali je poen prekinut pri ključnom udarcu u kojem ja naš teniser zakucao loptu u polje Tsonge, međutim sudija je prekinuo poen iz razloga što je Džumhuru iz šorca ispala loptica.

Podsjećamo, Tsonga će u četvrtfinalu igrati protiv Zvereva.