DAVIS CUP
22

Džumhur, Brkić i Fatić trenirali u Zenici, Bašić sutra dolazi na okupljanje

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački teniseri koji će braniti boje naše države u Davis Cup susretu protiv Holandije, koji će biti odigrani od 7. do 9. aprila, stigli su u Zenicu, a u Gradskoj areni danas su odradili svoj prvi trening.

U Zenicu su danas stigli Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, dok se dolazak tenisera Mirze Bašića iz Meksika u Zenicu očekuje sutra. Našim teniserima se priključio i Darko Bojanović koji će narednih dana trenirati u Zenici do susreta naše Davis Cup reprezentacije sa Holandijom.

Kapiten Davis Cup reprezentacije BiH Tomislav Brkić je istakao kako stvari na papiru o tome ko je favorit nisu toliko bitni koliko igra na terenu.

"Danas smo došli u Zenicu i narednih dana ćemo trenirati i uvježbavati se na ovoj podlozi koju smo birali i koja nam odgovara. Tim je uredu, ja imam manjih problema sa nogom, ali ću i to sanirati do petka. Što se tiče Holandije, Robin Haase je poznati njihov teniser, drugi je u top deset, ali mi smo pokazali dobre rezultate i vjerujem da ćemo svi pružiti maksimum", kazao je Brkić.

Džumhur je u proteklih godinu dana nekoliko puta igrao sa Haaseom i ima pozitivan skor. U izjavi za medije prije današnjeg treninga Džumhur je kazao kako je naša reprezentacija ekipa koja se dobro slaže godinama te da je to naša prednost.

"Prvi dan smo ovdje i mislim da će atmosfera, kao i uvijek, biti dobra što je dodatni motiv koji nas gura naprijed svih ovih godina. Haase je u top 50, ali Mirza i ja imamo iskustva igranja s njim. Drugi je De Bakker, a imaju i dobre igrače u dublu. Jednostavno, bit će teško, ali možemo se nadati bodovima i vjerujem da ćemo svi biti spremni i na raspolaganju", kazao je Džumhur.

U Zenicu su stigli i reprezentativci Holandije koji su danas imali cjelodnevne treninge, a naši teniseri će u danima takmičenja imati i veliku podršku s tribina. U Zenicu bi trebali doći navijači iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a karte je moguće kupiti preko interneta ili na info pultu u Gradskoj areni u Zenici.