Tenis
0

Đoković: Želim ponovno biti broj 1, Federer zasluženo prvi

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Najbolji srpski i drugi svjetski teniser Novak Đoković okončao je dugačak polufinalni dan na ATP Masters 1000 turniru u Torontu pobjedom nad sunarodnjakom Jankom Tipsarevićem 6-4, 6-1.

Nakon četvrtka, kada se zbog kiše uopće nije igralo u Torontu, pa su dan kasnije tenisači na šestom Masters 1000 turniru sezone odrađivali dvostruki program, naravno, oni koji su pobjeđivali u osmini finala, u subotu je kiša opet zadavala glavobolje organizatorima. Početak meča dvojice srpskih tenisača kasnio je dva sata zbog kiše, a kasnije je meč opet bio prekinut kod rezultata 3-2 za Đokovića.

"Željeli smo završiti meč tokom večeri. Naravno da ne možemo utjecati na vrijeme, ali dobro je da je meč priveden kraju u subotu", rekao je branitelj naslova Novak Đoković, koji će u finalu igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Čak i ako odbrani naslov pobjednika, Đoković ne može preskočiti Švicarca Rogera Federera na prvom mjestu ATP liste idućeg ponedjeljka, pa će mu to ostati cilj za nastavak sezone.

"Neću vam lagati, biti broj 1 je veliki motiv za mene. Želim opet biti na toj pozicji. No, Roger trenutno zaslužuje taj status, osvojio je Wimbledon i igra dobro. Mi činimo jedan drugoga velikim igračima", rekao je Đoković.