Poznato i koliko vrijedi
75

Đoković zbog ideala ugrozio vrijednost vlastitog brenda i mogao bi izgubiti ogroman novac

H. H.
Lacoste razmatra prekid saradnje s Đokovićem (Foto: Instagram)
Lacoste razmatra prekid saradnje s Đokovićem (Foto: Instagram)
Novak Đoković je najavio da se vjerovatno neće vakcinisati, pa čak i po cijenu gubitka velikih trofeja, a osim rezultata, to bi moglo imati veliki utjecaj i na njegov brend i unosne sponzorske ugovore.

U ekskluzivnom razgovoru za BBC najbolji teniser svijeta je poručio da se ne treba povezivati s antivakserskim pokretom i da podržava pravo pojedinca na izbor.

Đoković je poručio da su principi donošenja odluka o tijelu važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog i da je spreman platiti cijenu učešća na Grand Slamovima.

Ipak, Novak bi za svoje ideale mogao platiti vrlo visoku cijenu. Kako prenosi portal Expansión, kompanija Lacoste razmatra raskid ugovora sa Đokovićem.

Brand Finance, vodeća nezavisna kompanija koja se bavi procjenom vrijednosti brendova, a koju je spomenuti portal kontaktirao, uvjerava da bi raskid ugovora s Lacosteom mogao značiti gubitak od 56,5 miliona eura za Đokovića.

Osim toga, vrijednost brenda Đoković sada iznosi 157 miliona eura, a iz Brand Financea ističu da "utjecaj na reputaciju osobe direktno utječe na njenu zaradu, a time i na vrijednost kao brenda".

Zbog toga će Đoković morati dobro razmotriti buduće odluke, jer je osim rezultata u pitanju i veliki novac.