I pored poraza
19

Đoković zadovoljan formom: Vjerujem u sebe, imam još prostora za napredak

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković rekao je nakon poraza od Dominica Thiema na ATP Mastersu u Monte Carlu da je zadovoljan svojom formom te da ima još puno prostora za napredak.

Đoković je rekao da će sljedeće sedmice sigurno igrati turnir na šljaci te da će nastaviti saradnju sa slovačkim trenerom Marianom Vajdom.

"Sutra ću odlučiti gdje ću igrati. Možda će to biti Barcelona, a možda Budimpešta. Nadam se da ću dobiti specijalnu pozivnicu", rekao je Đoković dodavši da će nastaviti saradnju s Vajdom pa nastavio:

"Radim na tome da budem najbolji na Roland Garrosu. Međutim, želja mi je da imam i svježine na Mastersima", dodao je srbijanski teniser.

Nakon toga, on je rekao da vjeruje u sebe i svoju igru, a pohvalio je i Thiema koji ga je rezultatom 2:1 izbacio u osmini finala Mastersa u Monte Carlu.

"Vjerujem u sebe i svoju igru, kao i u to da će ona biti na višem nivou. Imam prostora za napredak i da se vratim u nekadašnju formu. Protiv Thiema sam bio na visokom nivou, a meč je bio neizvjestan i zbog toga sam sretan. Imao sam šanse koje nisam iskoristio, a moj protivnik je bio bolji kada je to trebalo. Što se mene tiče, drago mi je da napredujem iz dana u dan", završio je Đoković.