ATP World Tour Finals
1

Đoković siguran u prvom nastupu protiv Tsonge

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Prvi teniser svijeta Novak Đoković pobjedom je otvorio svoj pohod na naslov pobjednika posljednjeg turnira, ATP World Tour Finalsa, koji se ove sedmice igra u Londonu. Sa 7-6(4), 6-3 slavio je "Nole" protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

Đoković je u meč ušao s prednošću u međusobnim susretima 8-5, a istu je na kraju i podebljao na 9-5 nakon sat i 40 minuta igre. Francuz Tsonga je u prvom setu imao tri prilike za oduzimanje servisa i bio je opasniji teniser od Đokovića sve do tie-breaka. Tsonga je propustio break-loptu u prvom i dvije u 11. gemu prvog seta. Đoković je s dva mini-breaka u tie-breaku slavio sa 7-4 i poveo s 1-0 u setovima.

Takav rasplet prve dionice psihički je utjecao na Tsongu koji je odmah po povratku s pauze izgubio svoj početni udarac. Na servisu Đokovića više nije pronalazio riješenja, te je u konačnici drugog seta osvojio svega dva poena protiv početnog udarca. Srbijanski je teniser kod servisa Tsonge za ostanak u meču (3-5) još jednom napravio break i upisao prvu pobjedu na turniru, baš kao i u popodnevnim satima Andy Murray, koji je s 2-1 u setovima slavio protiv Tomaša Berdycha.

U utorak su na rasporedu susreti grupe B u kojima se najprije sastaju Roger Federer i Janko Tipsarević, a u večernjem programu David Ferrer i Juan Martin del Potro.

ATP World Tour Finals 2012 London, 1. kolo:

Grupa A

Murray - Berdych 3-6, 6-3, 6-4 Đoković - Tsonga 7-6(4), 6-3