Voli pisati
1

Đoković promovisao luksuzne hemijske olovke, od zarade pomaže mališanima

M. A.
Foto: Montblanc
Foto: Montblanc
Uoči svojih mečeva na US Openu, Novak Đoković, osvajač 16 Grand Slam titula i prvi teniser svijeta, proveo je neko vrijeme u New Yorku promovirajući svoju saradnju s kompanijom za proizvodnju luksuznih hemijskih olovaka Montblanc.

Naime, od prodaje limitirane edicije olovaka StarWalker Metal Fineliner i odgovarajuće sveske, što zajedno košta 740 dolara, Novak Đoković će zaradu preusmjeriti u kasu Fondacije Novak Đoković, koja podstiče predškolski odgoj u njegovoj rodnoj Srbiji.

Na privatnom događaju u okrugu Meatpacking na Manhattanu, teniser je razgovarao s kupcima i prodavačima Montblanca o svojim navikama pisanja. Novak Đoković je kazao da je njegova najdraža olovka upravo Montblanc, iako je rekao da piše i običnim, jeftinim olovkama.

On je u razgovoru za Bloomberg izjavio da piše kada se osjeća nadahnuto te da obično piše o idejama koje mu prvo naumpadnu i o stvarima zbog kojih se osjeća dobro, pozitivno i radosno.

Istakao je kako kombinira pisanje na laptopu s konvencionalnim pisanjem na papiru. Kaže da ima vlastite bilježnice uglavnom kod kuće i da bilježi neke životne trenutke u njih, ali dodaje da ponekad piše i o svemu drugom što mu se u tom momentu učini simpatičnim.

Đoković govori da se ponekad za vrijeme trajanja turnira u hotelskoj sobi nađe olovka i malo papira pored kreveta te da pomoću njih zapisuje stvari, jer tik prije spavanja ili neposredno nakon buđenja bude najviše inspirisan za pisanje.