"Zaostavšine ponašanja"
1k

Đoković poslije pobjede nije pružio ruku sudiji iz Australije pa se pokušao opravdati

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP: 3.) u 3. kolu Wimbledona pobijedio je sunarodnjaka Miomira Kecmanovića rezultatom 3:0 u setovima (6:0, 6:3, 6:4), a na kraju meča nije pružio ruku australskom sudiji Johnu Blomu.

Očekivano, odmah su uslijedili brojni komentari na društvenim mrežama i reakcije inostranih medija koji su ovaj gest povezali sa zabranom Đokoviću da nastupi na ovogodišnjem Australian Openu.

Ipak, na konferenciji za medije, Đoković je bio potpuno iznenađen pitanjem, jer kako tvrdi mislio je da se rukovao sa Blomom, a potom je objasnio šta se zapravo dogodilo.

"Zaista nisam to uradio?! Zbog toga me je tako gledao nakon toga, zato sam počeo da se pitam da li sam se rukovao sa njim ili ne... Izvinit ću se, nije bilo ništa lično. Zbog korone nismo smjeli da se rukujemo više od godinu dana, pretpostavljam da su to samo zaostavštine tog ponašanja", rekao je Đoković.

Đoković će u narednoj fazi Wimbledona igrati protiv tenisera iz Nizozemske Tima Van Rijthovena, inače 104. igrača svijeta na ATP listi koji je ranije pobijedio tenisera iz Gruzije Basilashvilija rezultatom 3:0 u setovima.