Okrenuo sve na šalu
112

Đoković poručio navijaču: Ti baš voliš zviždati, hajde da napravimo takmičenje

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Dohi pobjedom protiv 21. tenisera svijeta Gruzijca Nikoloza Basilašvilija kojeg je savladao 2:1 u setovima.

Đoković je do pobjede stigao nakon teške borbe koja je trajala gotovo dva sata, a nakon meča je prilikom davanja intervjua imao zanimljivo pitanje za jednog navijača koji mu je zviždao tokom čitavog susreta.

Novak se obratio navijaču i pitao ga da li baš toliko voli zviždati, nakon čega je kompletnu stvar pretvorio u šalu i napravio je "takmičenje" tri tribine u zviždanju.

"Ti baš voliš zviždati? Hajde da napravimo takmičenje tri tribine u zviždanju", obratio se Đoković navijaču, nakon čega je i sam počeo zviždati.

Što se tiče samog meča, Đoković je pohvalio svog protivnika rekavši da trenutno igra najboji tenis u posljednjih deset mjeseci.

"Mislim da je Basilašvili igrao sjajno od početka, a to sam i očekivao od njega. Znam da igra najbolji tenis u posljednjih deset mjeseci, a definitivno je jedan od najboljih udarača u tenisu", rekao je Đoković.

Srbijanski teniser će se za finale boriti protiv Španca Roberta Bautiste Aguta (24. ATP).