Na dodjeli Zlatne lopte
26

Đoković pojasnio zašto navija za Zvezdu pa otkrio ime drugog kluba koji mu je u srcu

N. M.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je bio specijalni gost ceremonije dodjele Zlatne lopte, koju je u Parizu organizirao francuski magazin France Football.
Tom prilikom je najbolji teniser svijeta razgovarao s voditeljem programa Didierom Drogbom, legendarnim nogometašem iz Obale Slonovače.

Drogba je Đokovića pitao koji mu je omiljeni nogometni klub, srbijanski teniser je izdvojio dva, ali jasno je koji je klub na prvom mjestu.

"Dolazim iz Srbije i navijam za Crvenu zvezdu. To je za mene, bez sumnje, klub broj jedan. To je ekipa koja je 1991. godine bila prvak Evrope. Navijač sam i Milana. To su dva kluba koja su mi u srcu", istakao je Đoković.

Kao i svi dječaci, imao je Đoković u djetinjstvu dilemu da li i da krene da se bavi nogometom.

"Mislim da sam napravio dobar izbor s tenisom", uz smijeh je poručio Đoković, a Drogba je u istom stilu odgovorio: "Nije loše, nije loše to što si do sada uradio".

Podsjećamo, Lionel Messi je na pomenutoj ceremoniji osmi put u karijeri dobio Zlatnu loptu, a Đoković ove sedmice nastupa na Masters turniru u Parizu. U prvom kolu će nastupiti danas, kada će odmjeriti snage s Argentincem Tomasom Martinom Ercheverryjem (31. teniser svijeta).