Pobijedio Alcaraza
49

Đoković pocijepao majicu nakon jednog od najtežih mečeva karijere: Kao da sam igrao s Nadalom

K. H.
Trenutak kada je Đoković pocijepao majicu i proslavio pobjedu (Foto: Screenshot/Twitter)
Trenutak kada je Đoković pocijepao majicu i proslavio pobjedu (Foto: Screenshot/Twitter)
Srbijanski teniser Novak Đoković nakon gotovo četiri sata igre i jednog od najtežih mečeva u karijeri, pobijedio je Carlosa Alcaraza i osvojio ATP Masters Cincinnati. Nakon susreta i tokom proslave, pocijepao je majicu i bio vrlo emotivan nakon svega.
Za Đokovića je ovo bio treći naslov pobjednika u Cincinnatiju, a poslije sjajnog meča pocijepao je majicu i na taj način pokazao koliko mu je stalo do ovog turnira.
Kako je sve to došlo poslije velikog preokreta, a ujedno je bilo i najduže finale u historiji ovog turnira, Đoković nije mogao sakriti oduševljenje.

"Neke faze meča je dobijao jedan, neke drugi igrač. Ja sam dobro počeo, pa sam se mučio fizički, a on je to iskoristio, imao je vodstvo u setu i break prednosti. Kada sam osvojio break, pomislio sam da imam šansu, borio sam se i vjerovao... U trećem setu sam imao šanse, a meč-lopta na 5:3 u gemovima je bila nevjerovatna i ilustracija čitavog ovog meča. Ovo je bio jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u mojoj karijeri - mentalno, emotivno i fizički", rekao je Đoković i nastavio:

"Alcaraz me ne iznenađuje, impresivno je kako dobija velike mečeve, uvijek je hrabar u najvažnijim momentima meča. Treba mu skinuti kapu, igra zrelo i toliko se dobro nosi s pritiskom za nekoga ko ima 20 godina. Osjećaj na terenu me podsjetio kao da sam igrao protiv Nadala, kada smo bili u zenitu naših karijera. Svaki poen je bila borba, osjećaš da u cijelom meču nećeš osvojiti pet laganih poena, već da svaki moraš zaraditi."

Novi meč ova dva tenisera, a koji bi bez ikakve sumnje bio još jedan istinski sportski spektakl, mogao bi se vidjeti na US Openu, koji počinje 28. augusta.