Revanširao se Sinneru
429

Đoković osvojio završni Masters i pretekao Federera po broju titula

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je završni Masters u Torinu pobijedivši Italijana Jannika Sinnera sa 2:0 po setovima.

Najbolji teniser svijeta se tako revanširao italijanskom rivalu za poraz od prije pet dana u grupnoj fazi ovog turnira te došao do velikog dostignuća.

Osvojio je završni Masters ukupno sedmi put čime je prestigao Rogera Federera s kojim je dosad bio izjednačen na listi najuspješnijih osvajača ovog turnira.

Što se tiče samog meča, Đoković je veoma sigurno ušao u duel i u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk loptu te poveo sa 3:1. Svoj servis je sačuvao do kraja prvog seta i sigurno došao do vodstva u setovima.

Već na samom startu drugog seta Đoković je još jednom oduzeo servis svom protivniku i poveo sa 1:0 da bi u trećem propustio tri brejk lopte nakon čega je Sinner smanjio prednost srbijanskog tenisera na 2:1.

U šestom gemu su se pojavili prvi problemi na servisu Novaka Đokovića budući da je Italijan imao dvije uzastopne brejk prilike koje nije iskoristio te je srbijanski teniser povećao prednost na 4:2.

Sljedeći gem je donio pravu dramu u kojoj je Đoković došao do novih brejk šansi koje nije iskoristio nakon čega se Sinner vratio u meč i smanjio prednost Srbijanca na 4:3.

Đoković je uz manje probleme osvojio sljedeći gem te onda napravio još jedan brejk u sljedećem i došao do velike pobjede.

Rezultat:

Novak Đoković (Srbija) (1) - Jannik Sinner (Italija) (4) 2:0 (6:3, 6:3)