Najavio film
17

Đoković o povredi: Detalje ćete vidjeti u dokumentarcu koji snimam

N. K.
Đoković najavio dokumentarac (Foto: EPA-EFE)
Đoković najavio dokumentarac (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković nakon pobjede nad Rusom Aslanom Karacevom i plasmana u finale Australian Opena otkrio je da će javnost detalje o njegovoj povredi vidjeti u dokumentarcu koji snima.
"Oporavak predstavlja sto posto mog dana. Pet dana sam sve svoje vrijeme proveo u oporavku. Snimam dokumentarac, sve će se to vidjeti na ekranima do kraja ove godine, mogu da najavim i to. Bilježim dosta stvari koje doživljavam u ovom periodu, u posljednjih nekoliko mjeseci pa ćete imati prilike sve to da vidite", rekao je Đoković kada je ponovo dobio pitanje o povredi.

Đoković je na prvom Grand Slamu turniru sezone imao problema s trbušnim zidom, a to se posebno vidjelo u okršaju protiv Amerikanca Taylora Fritza u osmini finala.

Iako je većinu meča djelovao nervozno zbog povrede, ostvario je pobjedu, a nakon meča je rekao čak da nije siguran hoće li u osmini finala moći igrati protiv Miloša Raonića.

Međutim, izašao je na teren, pobijedio Raonića, a onda i Alexandera Zvereva te se plasirao u polufinale u kojem je danas pobijedio Karaceva.

U finalu će igrati protiv pobjednika duela između Danila Medvedeva i Stefanosa Tsitsipasa koji je na rasporedu sutra u 9:30 sati.