Nakon novog poraza
23

Đoković: Niko me ne tjera da igram tenis, to je nešto što želim i što me čini sretnim

Klix.ba
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković rekao je da je razočaran zbog poraza u 2. kolu ATP turnira u Madridu, ali da je zadovoljan napretkom koji je ostvario i da će se tenisom baviti sve dok mu se bude sviđao ovaj sport.

Đoković je poraz doživio od Britanca Edmunda rezultatom 2:1 u setovima, a nakon meča rekao je da tačno zna koje stvari mu ne funkcionišu u igri i da se nada kako će sljedeći put biti još bolji.

"Jasno je da sam razočaran što sam izgubio, ali mogu biti zadovoljan napretkom u nivou mog tenisa. Postoje očigledne stvari koje mi trenutno ne funkcionišu, moram nastaviti raditi na njima i molim se i nadam da će moja igra postati snažnija i da ću biti bolji. Na ovako velikim turnirima protiv kvalitetnih tenisera, morate da podignete nivo igre, ja sam to pokušao, ali nije bilo dovoljno. Nadam se da će biti sljedeći put", naglasio je Novak.

Nakon toga, on je dodao da ga niko ne tjera da igra tenis i da se ovim sportom bavi isključivo zato što mu se to sviđa.

"Nisam odigrao mnogo mečeva, ali imao sam dvojicu teških protivnika, dva teška meča. Postoje pozitivne stvari koje mogu da izvučem, iako je jasno da je razočaravajuće biti eliminisan ovako rano. Nije kraj svijeta, bavim se ovim sportom mnogo godina i imao sam uspjeha. Uvijek pokušavam sebe da podsjetim na to i budem zahvalan, a u isto vrijeme, niko me ne tjera da igram tenis, to radim jer mi se sviđa. To želim i to je nešto što me čini sretnim, iz toga crpim svoju snagu. Dokle god da volim ovaj sport, nastavit ću. Sve se svodi na to“, poručio je Novak.