Nova povreda
81

Đoković nakon poraza: Chung je kao zid, imam bolove u laktu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novaka Đokovića je u osmini finala Australian Opena rezultatom 3:0 u setovima porazio Hyeon Chung, a nakon meča Srbijanac je istakao da je Južnokorejac bio fantastičan te da je imao problema s bolom u laktu.

Đoković je kazao da se njegov protivnik impresivno izvlačio iz svake nevolje u kojoj je bio, kao i to da je bio kao zid.

"Svaka mu čast, ovo je bila nevjerovatna partija. Bio je bolji i zaslužio je pobjedu, a kada se nalazio u nevolji imao je impresivne udarce. Bio je kao zid", rekao je Đoković, a potom nastavio.

"Krajem prvog seta lakat je počeo više da me boli, borio sam se s tim do kraja meča. Nivo bola nije bio toliki da bih prekinuo meč, ali jeste mi utjecao na servis, što je veoma važno protiv igrača kao što je Chung. Ne znam koji su sljedeći koraci u vezi s laktom, moram da se konsultujem sa svojim timom i da donesemo odluku. Zahvalan sam što sam igrao, frustrirajuće je, ali to su okolnosti i ja ih moram prihvatiti", završio je nekada prvi igrač svijeta.

Podsjećamo, Đoković se na teren vratio nakon pola godine odusustva, a nakon nove povrede nije poznato da li će biti van terena i koliko.