Tenis
308

Đoković: Najveći trenutak karijere; Murray: Svjedočite nevjerovatnom uspjehu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Novak Đoković je kompletirao i povezao sve Grand Slam naslove nakon što je u finalu Roland Garrosa sa 3:1 u setovima savladao Andyja Murrayja. Nakon meča Đoković je kazao da je ovo najveći trenutak njegove karijere, a oba tenisera su još jednom iskazala veliko međusobno poštovanje.

Đoković je govorio na tečnom francuskom jeziku i time pokazao još jednu veličinu.

"Ovo je stvarno poseban trenutak. Najveći trenutak u mojoj karijeri. Granulo je i sunce. Lijepo ga je vidjeti nakon 10 dana kiše. Veliko je zadovoljstvo vidjeti sve ove navijače koji su, nadam se, uživali. Ovo do sada nikada prije nisam mogao osjetiti. Nikada prije nisam mogao nacrtati srce ovdje na terenu. Najvažnije je bilo da osjetim svu tu ljubav i podijelim je sa vama", kazao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković u prvom obraćanju nakon meča.

Nakon intoniranja srbijanske himne i dodjele pehara, prisutnima su se obratila oba tenisera, a prvo Andy Murray.

"Izvinite što ću ja govoriti na engleskom, a ne na francuskom. Zahvaljujem se publici, bilo je zadovoljstvo igrati ovdje. Čestitam Novakovom timu. Ovo je Novakov dan. Nevjerovatno je to što je on učinio. U isto vrijeme je vlasnik svih Grand Slam naslova. Ovo je rijetkost u tenisu. Teško da će neko ovo ponoviti. Svi koji ste ovo gledali zaista ste sretni. Teško je biti na drugoj strani, teško je izgubiti jedan ovakav meč. Ponosan sam što sam dio svega ovoga", emotivno je govorio Murray.

Potom se ponovo publici obratio Đoković koji je pohvalio dugogodišnjeg prijatelja Andyja Murraya i zahvalio se porodici i prijateljima.

"Andy. čestitam ti na sjajnom turniru. Hvala ti na lijepim riječima. Bilo je zadovoljstvo igrati protiv tebe. Jedan mora da izgubiti. Sigurno ću i tebe vidjeti sa ovim trofejom u budućnosti. Hvala mojoj porodici, mojim prijateljima i trenerima što ste me istrpili", kazao je Đoković.