Tenis
85

Đoković: Imam posebnu vezu sa Miamijem, ovdje sam osvojio prvu veliku titulu i tada je sve počelo

Piše: O. T.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavlja dominirati svjetskim tenisom. Teniser iz Srbije osvojio je svoju 28. Masters titulu nakon što je u finalu ATP turnira u Miamiju savladao Japanca Keija Nishikorija sa 2:0 u setovima. Nakon meča, Đoković se obratio publici i istakao koliko mu znači ATP u Miamiju.

Naime, Đoković je prvu Masters titulu osvojio upravo u Miamiju 2007. godine kada je u finalu savaldao Guillerma Canasa. Od Miamija 2007 do Miamija 2016 nanizao je 28 Masters titula i postao jedini teniser u historiji tenisa koji je ostvario takav učinak.

"Prije svega čestitam Keiju na odličnom turniru, ali se nadam da se nećemo susresti naredni put. Želim se zahvaliti svima koji su učetvovali u ovom događaju. Ovo je jedan od najboljih turnira u ovom sportu. Imam posebnu vezu sa ovim turnirom. Ovdje sam osvojio prvu veliku titulu. To je bila odskočna daska za sve ostalo. Nadam se da će naša ljubav nastaviti i u godinama koje dolaze. Čestitam svima vama koji dolaze u velikom broju ovdje. Možda ste čuli priče da će se turnir pomjeriti na drugo mjesto, ali ja vas uvjeravam da će ostati ovdje, Vidimo se naredne godine", kazao je Đoković.

Titulom u Miamiju Nole je zaradio 1.028.300 američkih dolara, čime je postao lider po količini novca zarađenog od nagrada na turnirima. Roger Federer je u dosadašnjoj karijeri zaradio 97.855.881 dolara, a Nole je "izbrojao" 98.199.548 dolara.