Skoncentrisan na rad
1.1k

Đoković danas obavio drugi trening u sarajevskom centru "Safet Zajko"

N. K.
Foto: Edin Karahusić
Najbolji svjetski teniser Novak Đoković nalazi se u Bosni i Hercegovini gdje vrši posljednje pripreme za predstojeće izazove, a danas je obavio i drugi trening u sarajevskom centru "Safet Zajko".
Trening je posmatralo i 11 trenera iz Teniskog kluba Gem koji su bili veoma sretni da uživo mogu gledati najboljeg tenisera na svijetu koji je danas bio veoma skoncentrisan na posao.

"Jedno veliko iskustvo za naše trenere i odlična edukacija te dodatno znanje koje ćemo koristiti za trenažne procese naših takmičara. Naravno da nam je čast što je Đoković odabrao naš klub kao mjesto gdje će obaviti treninge, ali svakako nam je čast što je tu i buduća svjetska teniska zvijezda Brendon Nakashima. Treneri u teniskom klubu Gem imaju priliku da uče od jednog od najboljih svjetskih trenera Mariana Vajde, trenera koji ima blizu 100 titula sa Đokovićem", poručili su iz Gema.

Iz ovog kluba su istakli da su i prije simpatisali najboljeg igrača svijeta, a pogotovo je to sada slučaj.

"Posebno ga sada simpatišemo kad smo ga upoznali i uvidjeli da se radi o jednoj izuzetno skromnoj osobi što je još jedan dokaz njegove veličine. Sada je u nama članovima teniskog kluba Gem dobio istinske navijače koji će budno da prate naredne turnire i da navijamo za još jednu titulu Roland Garrosa", poručili su.

Đoković vrijeme u BiH provodi trenirajući u Centru "Safet Zajko", ali i redovnim odlaskom u Arheološki park "Bosanska piramida Sunca" u Visokom.

Odlazak iz naše države planiran je za petak kada bi trebao otputovati u Italiju gdje ga očekuje naredni turnir.