Tenis
12

Đoković: Bojim se i Federera i Murrayja

Totalsport
Srpski teniser Novak Đoković, prvi igrač svjetske ATP tabele, po mnogim je prognozama i ove godine prvi favorit za osvajanje Grand Slam turnira u Melbourneu.

Đoković je dosad osvojio pet Grand Slam titula, a čak je tri puta bio najbolji na Australian Openu. Svoj premijerni naslov na nekom od četiri velika turnira je osvojio baš u Australiji, kada je u finalu pobijedio Tsongu 2008. godine. Nakon toga je u Melbourneu bio najbolji 2011. i 2012. godine.

"Očekujem i ove godine pobjedu, iako ću, naravno, imati jaku konkurenciju. Mogu reći da se bojim i Federera i Murrayja, jer su to dva sjajna tenisera. Federer je vječni šampion, a Murray je pobjedom na US Openu prošle godine i osvajanjem Olimpijskih igara skinuo sa sebe veliku nervozu. Sada je shvatio da može, a ta mu je vjera u sebe jedina nedostajala. Sada je itekako opasan", rekao je Đoković, ali i dodao:

"Uvijek se dobro osjećam u Melbourneu, makar australsko ljeto i sparine znaju biti jako nezgodne. No, naučio sam na ovakvo okruženje, ali isto tako, kakvi su uvjeti meni, takvi su i ostalima. No, priznajem da se ovdje osjećam sjajno. Ne bih ovoliko pobjeđivao da mi nije dobro ovdje. Potpuno sam spreman, fizički se sjajno osjećam, a i svaki put dulja pauza prije ovog turnira me natjera da igram još bolje. Čovjek se zaželi tenisa, a ja ne mogu dočekati početak turnira".