Liječi se u Švicarskoj
4

Đoković bi mogao na operaciju ramena, Nadal vreba šansu za prvo mjesto

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novinar New York Timesa Christopher Clarey objavio je informaciju da bi prvi teniser svijeta Novak Đoković zbog povrede ramena mogao biti podvrgnut operacionom zahvatu te da je povreda puno ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo.

Đoković je u osmini finala ovogodišnjeg US Opena predao meč Stanu Wawrinki usljed problema s lijevim ramenom, a iako se povreda pojavila prije ovog Grand Slama i u početku nije slutila na ozbiljne probleme, srbijanski teniser bi mogao završiti na operacionom stolu ili eventaulno u nešto dužem procesu oporavaka.

Novinar New York Timesa Christopher Clarey otkrio je dvije mogućnosti koje ima prvi teniser svijeta

"Đoković bi mogao duže odsustvovati ako se ustanovi da je njegova povreda za operaciju, odnosno ako oporavak bude uslovljen nešto dužim odmorom", napisao je ovaj novinar.

Đoković se trenutno nalazi u Švicarskoj gdje u jednoj klinici liječi povredu ramena, a prema njegovim riječima on bi se trebao, ili barem želi, vratiti do kraja sezone na teren.

S obzirom na to da je Rafael Nadal osvojio US Open, španski teniser se približio Novaku na 640 poena zaostatka na ATP listi i moguće je da će do kraja godine preuzeti lidersku poziciju.