Tenis
0

Davis Cup: Španija, Švicarska i Holandija izborile ostanak u Svjetskoj skupini

Totalsport
Rafael Nadal
Rafael Nadal
Nakon drugog dana Davis Cup susreta poznata su imena tri reprezentacije koje će i iduće godine igrati u najvišem rangu ekipnog tenisa.

To su Španija, Holandija i Švicarska, reprezentacije koje su nakon dva dobivena pojedinačna susreta prvog dana upisale pobjedu i u parovima. Španija je protiv Ukrajine izašla u kombinaciji Rafael Nadal / Marc Lopez, te slavila protiv Sergija Stahovskija i Denisa Molčanova sa 6-2, 6-7(6), 6-3, 6-4.

Holanđani su s kombinacijom Robin Haase / Jean-Julien Rojer bili bolji od Austrijanaca Olivera Maracha i Juliana Knowlea s 4-6, 6-3, 6-4, 7-5, dok su kod Švicaraca Stanislas Wawrinka i Michael Lammer bili uspješni protiv ekvadorske kombinacije Emilio Gomez / Roberto Quiroz s 3-2 u setovima. Bilo je 6-3, 6-4, 3-6, 6-7(7), 6-4 za Švicarce.

Od ostalih susreta istaknimo da su "na životu" pobjedama u konkurenciji parova ostali Brazilci (protiv Nijemaca) i Poljaci (protiv Australaca), dok su nakon izjednačujućeg prvog dana s 2-1 poveli Izraelci (protiv Belgijanaca) i Kolumbijci (protiv Japanaca).

Davis Cup, Svjetska skupina, borba za opstanak:

Španija – Ukrajina 3-0 Holandija – Austrija 3-0 Švicarska – Ekvador 3-0 Hrvatska – Velika Britanija 1-2

Njemačka – Brazil 2-1 Poljska – Australija 1-2 Belgija – Izrael 1-2 Japan – Kolumbija 1-2