Žele dobru atmosferu
0

Davis Cup reprezentativci BiH pozvali navijače da ih u petak i subotu podrže u Zenici

K. H.
Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine ovog vikenda igra meč protiv Južnoafričke Republike u Zenici, a bh. teniseri pozvali su sve navijače da ih u velikom broju podrže.

Prvi mečevi igraju se u petak od 15 sati, dok je početak mečeva za subotu planiran u 13 sati.

Tim povodom Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Zoran Zrnić pozvali su navijače da u što većem broju dođu u zeničku Arenu i pruže im podršku u ovom susretu.

Naš najbolji teniser Damir Džumhur je kazao da su zadovoljni podlogom i uslovima u Zenici te da će dati sve od sebe u mečevima protiv JAR.

"Mogu za svakog da kažem da će dati sve od sebe i odigrati što je bolje moguće. Po rankingu su možda blagi favoriti, ali ne bih nam davao preveliku prednost, možda je lakše igrati tako. U suštini, podloga jeste takva da će biti dugih poena, dostra trčanja ili nadmetanja. Rekao bih da to možda malo više odgovara nama. Znam da njihov prvi igrač voli brže podloge, dobro servira i sigurno je da će sporija podloga nama pasati. Bit će dugih poena, kvalitetnog tenisa, loptice su sporije i svi mečevi će biti kvalitetni", kazao je Džumhur.

Mirza Bašić je u obraćanju medijima kazao da nikada nije igrao s nekim od igrača iz JAR, ali da je uvjeren da će, ko god bude igrao, pružiti dobar otpor. Brkić smatra da je puno lakše igrati s kapitenom.

"Pričali smo poslije onog susreta kada nismo bili u punom sastavu da se pronađe način, posebno po pitanju selektora. Bilo je teško biti igrač selektor, sjediti i igrati. U ovih nekoliko dana Zrnić nam je dosta olakšao, tako da mislim da sada imamo fokus samo na tenis i mečeve u petak i subotu", kazao je Brkić.