Tenis
28

Davis Cup: Meč Finska - BiH otvaraju Paukku i Džumhur

FENA
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hecegovine u naredna tri dana će u Helsinkiju protiv domaće selekcije Finske igrati meč 2. kola Druge grupe euro-afričke zone.

Boje BiH u Finskoj će braniti Damir Džumhur (160. igrač na ATP listi), Mirza Bašić (223.), Tomislav Brkić (474.) i Nerman Fatić (806.), a u odsustvu selektora Amera Delića ekipu će predvoditi trener Aljoša Pirić.

Finci će nastupiti u sastavu Jarkko Nieminen (40. igrač na ATP listi), Henrik Sillanpaa (715.), Juho Paukku (1451.) i Henri Kontinen (1699.).

Današnjim žrijebom je određeno da u uvodnom meču singla u petak igraju Damir Džumhur i Juho Paukku, a zatim Mirza Bašić i Jarkko Nieminen.

Meč dublova igrat će se u subotu, a našem paru Mirza Bašić - Tomislav Brkić će se suprotstaviti Jarko Nimemine i Henri Kontinen.

U nedjelju, posljednjeg dana na programu su preostala dva meča singla u kojim će Džumhur igrati protiv Nieminena, a Bašić protiv Paukkua.

Pobjednik meča Finska - BiH za ulazak u Prvu grupu euro-afričke zone igraće kao domaćin protiv pobjednika susreta između domaćina Južnoafričke Republike i Litvanije.