Okršaj u Mostaru
0

Davis Cup meč BiH i Njemačke otvoren duelom Nermana Fatića i Daniela Altmaiera

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U Mostaru je počeo teniski spektakl Prve svjetske grupe Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njemačke mečom našeg tenisera Nermana Fatića i Nijemca Daniela Altmaiera uz podršku publike sa tribina.

Na terenu Teniskog kluba Mostar su se okupili ljubitelji tenisa kako bi podržali reprezentaciju naše zemlje koja je domaćin prestižnog takmičenja, te se svaki poen navrađuje pljeskom.

Uslovi na terenu po svjetskim standardima. Ali bi Njemce malo mogla dekoncentrisati mostarska vrućina.

Pod vrelim sunčanim nebom publika se uz ispijanje vode štiti raznim rekvizitima, od lepeza, kačketa do suncobrana i kišobrana i pažljivo prati svaku lopticu.

Uzbuđenje vlada i među reprezentativcima, a selektori su optimistični i već su najavili žestoku borbu za pobjedu i pravi teniski spektakl koji se sa velikom pažnjom prati u našoj zemlji.

Nakon završenog meča između našeg tenisera Nermana Fatića i Njemca Daniela Altmaiera pred punim tribinama igrat će Damir Džumhur i Yannick Hanfamann.

Sutra su na rasporedu preostali dueli. U 10:30 sati na teren će parovi Bašić/Fatić i Krawietz/Putz, a ukoliko neka ekipa nakon tog meča ne bude vodila sa 3:0, igrat će se i četvrti, odnosno eventualni peti mečevi.

Četvrti meč bi trebali igrati Džumhur i Altmaier, a ukoliko rezultat bude 2:2, Fatić i Hanfmann će odlučiti pobjednika duela Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Ovo je za Mostar i Bosnu i Hercegovinu dodatna šansa za promociju na svjetskom nivou, jer je zbog okršaja reprezentacije BiH i Njemačke koja je peta sila u svijetu, Hercegovina u fokusu javnosti.