Tenis
0

Davis Cup BNP Paribas: Meč BiH - Litvanija u septembru

Klix.ba
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 12. do 14. septembra u Sarajevu ugostiti reprezentaciju Litvanije u odlučujućem meču za plasman u I grupu E/A Zone Davis Cup takmičenja što bi bio historijski uspjeh za bosanskohercegovački tenis.

Najbolji bh. i litvanski teniseri odmjerit će snage u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Naša Davis Cup reprezentacija je u ovoj dvorani ostvarila već dvije pobjede: u 2013. godini uz rezultat 4:1 bili smo bolji od Luksemburga, a u januaru 2014. godine sa 3:1 savladali smo najbolju selekciju Grčke.

Nevjerovatnom gostujućom pobjedom u Helsinkiju sa 3:2 protiv favorizirane Finske predvođene Jarkom Neiminenom, izborili smo treće, finalno kolo II grupe E/A zone Davis Cup takmičenja u 2014.godini. Ukoliko naši teniseri pobijede u ovom meču, BiH će prvi put u historiji ući u I grupu E/A zone gdje će nastaviti takmičenje 2015.godine.

Selektor Amer Delić za meč sa Litvanijom računa na isti tim koji je savladao Fince: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić. Rok za prijavu igrača je deset dana prije početka meča kada će biti poznat i sastav Litvanaca koji su, predvođeni Ricardasom Berankisom, u prethodnom kolu gostovali u Južnoj Africi gdje su savladali domaćine rezultatom 3:2.

Žrijeb mečeva zakazan je za 11.septembar 2014.godine, a susret BiH i Litvanije direktno će prenositi BHRT.

Generalni sponzor Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine je BH Telecom.