Turnira BH Telecom Indoors 2012
0

Danas polufinale u pojedinačnoj i finale u konkurenciji parova

Sarajevo-x.com
Nakon svih četvrtfinalnih mečeva te dva polufinalna meča u konkurenciji parova odigranih sedmog dana 10. ATP Challenger teniskog turnira BH Telecom Indoors 2012 danas su na programu polufinalni mečevi u pojedinačnoj te finalni meč u konkurenciji parova.

Program počinje u 12 sati duelom Jana Hernycha i petog nosioca Dustina Browna, nakon čega će drugi finalist biti pobjednik meča između Jana Mertla i četvrtog nosioca Alexandera Kudryavtseva. Pobjednici u konkurenciji parova bit će poznati nakon finalnog meča u kojem će Brown i Marray odmjeriti snage sa Mertinakom i Zelenayem. Ulaz na sve mečeve je, zahvaljujući generalnom pokrovitelju BH Telecomu i danas besplatan.

U prvom meču u kategoriji singlova u kojem su se sastali Dustin Brown i mladi Nikola Čačić, Brown je bio bolji i igru završio u dva seta 6:4, 6:3. Poslije njih su igrali odlični Alexander Kudryavtsev i Dušan Lajović. Iako je Lajović zablistao u prvom setu i slavio sa 6:1, Kudryavtsev se u drugom setu u potpunosti vratio u meč i uzvratio istom mjerom te završio drugi i treći set u svoju korist 6:3, 6:1.

U trećem meču u kategoriji singlova sastali su se Jan Henrych i Jerzy Janowicz. Mladi Janowicz je zablistao u prvom setu koji je glatko dobio sa 6:1. U drugom setu koji je otišao u tie break, Henrych je bio bolji i pobjedio 7:6, dok je u trećem uspio napraviti break i slaviti sa 6:3. I zadnji meč singlova je odigran u tri seta. Jan Mertl je bio bolji od Ilije Bozoljca i plasirao se u polufinale rezultatom 7:6, 4:6, 7:6.

U konkurenciji parova u finale su se plasirali D. Brown / J Marray pobjedivši dvojac J. Brunstrom/L. Zovko sa 7:6, 6:4 i M. Mertinak/ I. Zelenay koji su danas bili bolji od A. Kudryavtsev / D. Skoch 7:6, 6:4.

Raspored mečeva / subota, 17.marta, 2012, početak u 12 sati:

Polufinala – pojedinačno

J Hernych (CZE) vs [5] D Brown (GER) J Mertl (CZE) vs [4] A Kudryavtsev (RUS)

Finale - parovi

(1) D Brown (GER) / J Marray (GBR) vs (2) M Mertinak (SVK) / I Zelenay (SVK)