BiH bez predstavnika
0

BH Telecom Indoors: Borba za polufinale

Sarajevo-x.com
Poslije šestog dana na terenima sarajevskog ATP Challenger teniskog turnira BH Telecom Indoors 2012 poznata su imena svih četvrtfinalista. Dustin Brown, Nikola Čačić, Jan Hernych i Ilija Bozoljac jučerašnji su pobjednici koji će u današnjim mečevima pokušati izboriti plasman u polufinale. Na žalost domaće publike, Aldin Šetkić, kao posljednji bh. predstavnik na Turniru nije se uspio plasirati dalje u meču protiv češkog tenisera Jana Hernycha, te je izgubio rezultatom 6:4, 6:4.

U okviru pratećih sadržaja, juče je održan Kid’s Day tokom kojeg su se najmlađi ljubitelji tenisa imali priliku družiti sa teniskim asovima, odigrati neki poen i saznati više o tenisu.

Dustin Brown je bio bolji od Philippa Oswalda, te izborio mjesto u četvrtfinale rezultatom 7:6, 6:0. Do kraja neizvjestan i uzbudljiv meč između Nikole Čačića, kvalifikanta koji je u prvom krugu glavnog turnira izbacio drugog nositelja, i Fabrice-a Martin-a pružio je istinsko uživanje gledaocima u olimpijskoj dvorani Zetra. Igrala su se tri seta i sva tri su završila tie break-om. Prvi set u svoju korist je završio francuski teniser 7:6, da bi u drugom setu Čačić bio bolji i riješio set u svoju korist sa 7:6. Treći set je nastavljen u istom maniru, te su obojica tenisera držala čvrsto svoj servis. Čačić je ipak uspio izdržati pritisak te je dobio i treći set s rezultatom 7:6. U posljednjem meču današnjeg dana, koji se također igrao u tri seta, Ilija Bozoljac je nadigrao Marius-a Copil-u sa 7:6, 6:7, 7:6.

Četvrtfinalni mečevi počinju danas, u petak, 16. marta 2012. na glavnom terenu u 13 sati kada će se sastati Brown i Čačić, a nakon njih Kudryavtsev i Lajović. Kasnije, u poslijepodnevnim satima, ne prije 16 sati i 30 minuta sastat će se Janowicz i Hernych, te Bozoljac i Mertl.

Ulaz je, zahvaljujući generalnom pokrovitelju Turnira, BH Telecomu, besplatan do finalnih meceva u nedjelju, 18. marta, 2012.

Prijenos uživo moguć putem zvanične web-stranice Turnira www.saopen.ba

Raspored mečeva za petak, 16. mart.

Glavni teren 13:00 [5] D Brown (GER) vs [Q] N Cacic (SRB) [4] A Kudryavtsev (RUS) vs [6] D Lajovic (SRB)

Ne prije 16:30 J Janowicz (POL) vs J Hernych (CZE) I Bozoljac (SRB) vs J Mertl (CZE)

Teren 1 start 15:00 pm [1] D Brown (GER) / J Marray (GBR) vs [4] J Brunstrom (SWE) / L Zovko (CRO) A Kudryavtsev (RUS) / D Skoch (CZE) vs [2] M Mertinak (SVK) / I Zelenay (SVK)