Nastavljen loš niz
59

Damir Džumhur izgubio u prvom kolu Roland Garrosa od Nicolasa Kickera

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Damir Džumhur je ispao u prvom kolu Roland Garrosa od Nicolasa Kickera nakon dva sata i 15 minuta igre rezultatom 3:1 u setovima.

Džumhur je igrao dobro u uvodna četiri gema, kada nijedan teniser nije imao priliku za break.

No, u petom je Džumhur morao spašavati čak četiri break-lopte, a potom je u narednom Džumhurovom servis-gemu Kicker ipak iskoristio prvu break-loptu, a zatim i u devetom gemu ponovo oduzeo servis našem najboljem igraču i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Odmah na početku drugog seta, već u drugom gemu, Kicker koristi ponovo prvu break-loptu i poveo je sa 2:0, ali Džumhur odmah uzvraća re-breakom za 2:1, a nakon toga pravi još dva uzastopna breaka i drugi set osvaja rezultatom 6:2.

U trećem setu odlučio je jedan break, a napravio ga je Kicker u osmom gemu za 5:3, a potom je sa nulom osvojio svoj servis-gem za 6:3.

Džumhur je loše ušao i u četvrti set i odmah je Kicker napravio break u prvom gemu. Tu prednost je održao do kraja i na kraju slavio sa zasluženih 6:3, 2:6, 6:3, 6:4 i prošao u drugo kolo gdje će igrati protiv Pabla Cuevasa.

Ovim porazom Džumhur je nastavio loš niz. Damiru je ovo bio četvrti uzastopni poraz nakon što je ispadao u Istanbulu od Čilića, Rimu od Belluccija i Lyonu od Seppija. Ovo mu je bio deseti susret na šljaci ove godine od kojih je dobio samo tri.