Čeka nas Japan
5

Brkić o žrijebu Davis Cupa: Očekuje nas nezgodno putovanje

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
"Sigurno je da nas očekuje nezgodno gostovanje", prva je reakcija Tomislava Brkića, kapitena i igrača Davis Cup tima BiH nakon što je žrijebom u Londonu za protivnika i domaćina našim teniserima u play-off-u za ulazak u Svjetsku grupu dodijeljen Japan.

"Tim za koji igra Kei Nishikori ne može biti lagan protivnik", kaže Brkić i dodaje da očekuje da naši domaćini odaberu tvrdu podlogu za ovaj susret.

Japan je do play-offa stigao nakon ispadanja od Italije u borbi za četvrtfinale Svjetske grupe u februaru. Tada su poraženi rezultatom 3:1.

Ovu selekciju su protiv Italije predstavljali Yuichi Sugita (43. ATP), Taro Daniel (111. ATP) i Go Soeda (153. ATP) u singlu te Yasutaka Uchiyama (114. ATP u dublu) i Ben McLachlan (29. ATP u dublu) u dublu.

"Ne znamo ko će za njih igrati, ali imaju još dobrih igrača kao što su Taro Daniel i Yuichi Sugita, mogli smo dobiti neke lakše, ali i teže protivnike, ipak za nas je najvažnije da smo svi zdravi i da ostanemo u formi i da se fokusiramo na naše pojedinačne mečeve i da do tada pravimo dobre rezultate", smatra naš kapiten.

Susret je na rasporedu od 14. do 16.septembra, igrat će se u trodnevnom formatu i na tri dobijena seta, a BiH se prvi put našla u društvu teniskih ekipa koje igraju za ulazak u najviši rang.