Davis Cup
0

Brkić: Holanđani su favoriti u dublu, ali imamo svoje šanse

Piše: D. B.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nakon prvog dana Davis Cup susreta BiH i Holandije u 2. kolu Prve grupe Euro-afričke zone, rezultat glasi 1:1. Naš igrač i selektor Tomislav Brkić je rekao da je optimističan uoči narednih mečeva u dublu i singlu.

Brkić se nadao da bi Mirza mogao pobijediti Haasea, ali se to nije dogodilo. Ulogu favorita u dublu je prepustio Holanđanima.

"Predviđali smo i neko iznenađenje prirediti, ali je sve u svemu Mirza odigrao dobar meč. Nadam se da će ostati snage za sutra, vidjet ćemo kakvo je stanje s njim. Nadam se da će se odmoriti dovoljno i da ćemo pružiti 100 posto. Oni su favoriti, ali mi imamo svoje šanse", izjavio je Brkić.

U singl polaže velike nade.

"Čak i ako izgubimo i uđemo s rezultatom 1:2 u zadnji dan, mislim da je Damir pokazao današnjom igrom da možemo računati na njega, da je u jako dobroj formi. Mislim da će i Mirza biti spreman, a ako ne bude, vidjet ćemo ko će biti, možda i ja budem u zanjem meču. Nadam se da će sve dobro proći", dodao je Brkić.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić će igrati protiv Tallona Griekspoora i Jean-Juliena Rojera u subotnjem dublu.

Posljednjeg dana igraju Damir Džumhur i Robin Haase te Mirza Bašić i Thiemo de Bakker. Svi susreti se igraju na tri dobijena seta.