Wimbledon
2

Britanska nada još uvijek tinja, Murray među četiri

Totalsport
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Andy Murray (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon kratkog kišnog prekida koji je omeo četvrtfinalni susret Andyja Murraya i Davida Ferrera na trećem teniskom Grand Slam turniru sezone, susret je nastavljen i Škot je za manje od 15 minuta izborio polufinale.

Meč je prekinut pri vodstvu Murraya 2-1 u setovima i 5-5 u četvrtom setu. Nakon povratka na "travnjak" obojica su tenisera zadržali svoj početni udarac za odlazak u treći tie-break meča. Kao i u drugom setu Škot se ponovno pokazao kao mentalno snažniji i sjajnom igrom u ključnim trenucima izborio polufinale protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

Recimo i da je prvi set u tie-breaku otišao na stranu Španca (7-5), iako je isti trebao završiti puno ranije. Naime, servirao je Ferrer za set, ali je Murray uspio napraviti break i vratiti se u set.

Drugi je također odlučen u tie-breaku, ali je ovoga puta Murray sa 8-6 bio uspješniji i poravnao na 1-1 u setovima.

Jednim breakom na samom kraju trećeg seta Škot je poveo s 2-1 u setovima. Samo jedan gem ranije Španac je bio taj koji je imao dvije break lopte, ali se Murray uspio izvući iz neugodne situacije i na kraju uzeti drugu dionicu.

Ni četvrti set nije ponudio gubitak početnih udaraca, a ishod istog u tie-breaku već nam je poznat.

Murray i Tsonga igrali su dosada šest puta, a trenutni je rezultat 5-1 u korist škotskog tenisača. Dosada su dva puta igrali na travi i oba je puta slavio Murray. Prije dvije godine su igrali upravo na centralnom terenu Wimbledona u četvrtfinalu kada je Škot slavio sa 6-7(5), 7-6(5), 6-2, 6-2.

 Wimbledon, četvrtfinale, teniseri:

Federer (3) – Južnij (26) 6-1, 6-2, 6-2

Đoković (1) – Mayer (31) 6-4, 6-1, 6-4

Tsonga (5) - Kohlschreiber (27) 7-6(5), 4-6, 7-6(3), 6-2

Murray (4) - Ferrer (6) 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4, 7-6 (4)