Tenis
41

Bh. teniseri spremni za mečeve sa Tunisom: Spremni smo i uvjereni u prolaz dalje

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Gradskoj areni u Zenici održala konferenciju za novinare povodom nastupajućih tenis susreta protiv selekcije Tunisa koji će se odigrati u Zenici od 4. do 6. marta.

Direktor tenis reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić na početku konferencije za novinare zahvalio se medijima koji su uprkos 1. martu, odazvali se u velikom broju kako bi podržali bh. tenisere u predstojećim bitnim susretima protiv Tunisa. Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, ujedno i četvrti tenis naše reprezentacije na ovom turniru, Amer Delić je kazao kako je zadovoljan dosadašnjim treninzima te da je uvjeren u prolaz dalje.

"Meni je drago da ste došli ovdje da pratite nas jer imamo dobru šansu za prolazak dalje, ali sve počinje s ovim prvim mečom. Što se tiče naših protivnika, znamo samo jednog od njih, a to je Malik Jaziri koji je dobri grač. Međutim, vjerujem da su naši momci spremni za petak, subotu i nedjelju. Podloga nam odgovara, imali smo dva kvalitetna treninga, spremit ćemo se još i do nas je da dobijemo ove susrete", izjavio je Delić te dodao da bi u dublu trebali igrati Tomislav Brkić i Mirza Bašić.

"Prezadovoljni smo uslovima u Gradskoj areni u Zenici. Zadnji put kada sam bio u Zenici igrao sam juniorski turnir do deset godina, i nemam fino sjećanje jer nisam dobio ni gema, ali dosta vremena je prošlo, Arena je odlična i mislim da ćemo imati dobre rezultate. Ja još uvijek vjerujem da su realne šanse da prođemo u drugo kolo. Upoznati smo s ovom podlogom, što se tiče naših priprema, dva dana već treniramo, a naši protivnici nisu još ni stigli. Bit će neugodno iznenađeni brzinom ove podloge, jer vole igrati na sporijim terenima, a ovdje neće imati šanse sa Mirzinim i Tominim servisima", poručio je Delić.

Tomislav Brkić je istakao kako je Jaziri vrhunski igrač koji je dugo godina bio u top sto, ali da su Mirza i on spremni, da su napravili dosta dobrih rezultata te da jedan takav očekuju i u dubl meču.

Prvi teniser naše reprezentacije Mirza Bašić je kazao kako će naša reprezentacija imati malu prednost zbog podloge, ali da Tunis u svojoj reprezentaciji ima dobrog tenisera.

"Jaziri je dosta dobar igrač i ne bi nas trebalo iznenaditi ako krene igrati dosta dobro. Iako je podloga za nas dobra, šanse su 50:50. Ovu sezonu sam dosta dobro počeo, odigrao sam dva-tri dobra turnira i nadam se skorijem ulasku u top 100", izjavio je Bašić na konferenciji za medije.

Nerman Fatić jedini je u našoj reprezentaciji koji poznaje drugog tenisera reprezentacije Tunisa Anisa Ghorbela koji se nalazi na 356. mjestu ATP liste.

"Anisa Ghorbela sam imao priliku gledati prošle godine i mogu reći da dosta dobro igra dubl, ali Mirza i Tomo su za klasu bolji od njih. Mislim da smo blagi favoriti i uz podršku gledalaca vjerujem da ćemo dobro odigrati naše mečeve", istakao je Fatić.

Pobjednik ovog susreta u drugom kolu u julu dočekati će pobjednika meča Bugarska - Turska. Žrijeb parova bit će održan 3. marta, a jednodnevne ulaznice za meč protiv Tunisa po cijeni od 5 KM i trodnevne po cijeni od 10 KM u prodaji su na portalu kupikartu.ba, a mogu se kupiti i na biletarnici Gradske arene u Zenici.

Jedna ulaznica vrijedi za dvije osobe.

Organizatori su zamolili sve posjetitelje da prilikom gledanja mečeva ne koriste bliceve na svojim mobitelima ili fotoaparatima, te da je potrebno prije mečeva ugasiti zvono na telefonima kako supervizor ne bi prekinuo susret.