Mečevi u Zenici
33

Bašić i Forejtek otvaraju Davis Cup susret BiH i Češke Republike

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici danas su izvučeni parovi singl i dubl mečeva Bosne i Hercegovine i Češke Republike koji će biti odigrani u naredna dva dana.

Prvog dana u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" igrat će se mečevi singla, a današnjim izvlačenjem određeni su i protivnici naših bh. reprezentativaca.

Sutkinja Jane Harvey upoznala je sve prisutne o pravilima žrijebanja nakon čega je izvlačenjem loptica odlučila i o učesnicima prvog meča singla u kojem će se sastati Mirza Bašić i Jonas Forejtek, dok će u drugom meču singla igrati Tomislav Brkić i Jiri Vesely.

"Znam da ima dobre rezultate i mislim da je najbitnije da ja odigram dobar meč. Ako odigram na nivou, vjerujem da ćemo donijeti bodove reprezentaciji", kazao je Bašić.

Brkić je kazao da se nada pobjedi Bašića kako bi opušteno ušao u drugi meč.

Drugog dana takmičenja na rasporedu su dubl mečevi, a snage će odmjeriti Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Jirija Lehecka i Tomasa Machaca.

"Uvijek imamo šanse u parovima. Ne poznajemo njihove igrače, gledali smo rezultate, bili su dobri na challenger turnirima. Vidjet ćemo ko će izaći na teren, vjerujem da će ostati isti igrači i da neće biti promjena. Ako ne bude povreda, mislim da ćemo moći dobro odigrati i dubl u nedjelju", kazao je Brkić.

Nakon dubl meča bit će odigrani i drugi singl mečevi u kojim će se sastati Mirza Bašić i Jiri Vesely te Tomislav Brkić i Jonas Forejtek.

Prvi susreti na rasporedu su sutra u 15 sati, dok će dubl mečevi početi u nedjelju od 13 sati.