Tenis
133

ATP Sofija: Džumhur pobijedio Veselyja, u drugom kolu ga čeka Kohlschreiber

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
U 1. kolu ATP turnira u Sofiji najbolji bh. teniser Damir Džumhur sastao se sa Čehom Jirijem Veselyjem koji je 51. igrač svijeta. Džumi je pobijedio rezultatom 2:1 u setovima, bilo je 6:3, 3:6, 6:3. U drugom kolu će naš teniser igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Džumhur je dobro otvorio meč i napravio break u prvom gemu, ali je Vesely uzvratio i oduzeo servis našem teniseru koji se trenutno nalazi na 79. mjestu ATP liste. Ipak, do novog breaka Džumhur je došao u osmom gemu, a potom dobro servirao i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:3 nakon 31 minute igre.

Damira je servis izdao u četvrtom gemu drugog seta, što je bilo dovoljno da Vesely napravi dovoljnu prednost za osvajanje drugog seta rezultatom 6:3 u gemovima i izjednačenje rezultata na 1:1 u setovima. Drugi set je trajao 32 minute.

To je očigledno naljutilo Džumhura koji je na otvaranju trećeg seta popravio servis i dobio prvi gem bez izgubljenog poena. Potom je bh. teniser napravio break i poveo 2:0 u trećem setu. U nastavku je držao svoj servis i na kraju dobio odlučujući set 6:3 u gemovima. Meč je trajao sat i 36 minuta.

U 2. kolu ATP turnira u Sofiji Damir će igrati protiv 34. igrača svijeta Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Drugi bh. predstavnik na ovom turniru Mirza Bašić u 2. kolu će se sastati sa Špancem Guillermom Garcijom Lopezom koji se nalazi na 27. mjestu ATP liste.

ATP Sofija, 1. kolo:

Damir Džumhur - Jiri Vesely 2:1 (6:3, 3:6, 6:3)