Tenis
288

ATP Bukurešt: Džumhur eliminisao Copila, moguć duel s Baghdatisom

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je u 1. kolu ATP turnira u Bukureštu pobijedio Rumuna Mariusa Copila rezultatom 2:1 u setovima, bilo je 6:1, 3:6, 6:2.

Džumhur je kao 82. teniser svijeta odmjerio snage Copilom, koji se nalazi na 186. mjestu ATP liste. Naš teniser je odlično odigrao prvi i riješio ga za 22 minute rezultatom 6:1 napravivši break u drugom i četvrtom gemu.

Džumi je u trećem gemu drugog seta napravio break za vodstvo 2:1, ali je Copil vratio break i izjednačio na 2:2. Do novog breaka Rumun dolazi u osmom gemu, koji je bio ključan za dobijanje drugog seta, odnosno izjednačenje na 1:1 u setovima. Drugi set je trajao 40 minuta. Naš teniser je u ovom setu imao neugodan pad pri kojem je povrijedio koljeno, zbog čega mu se ukazivala pomoć.

U drugom gemu trećeg seta break pravi Džumhur za vodstvo 2:0. U nastavku je čuvao svoj servis, a samim tim i prednost, napravio je break u osmom gemu za 6:2 i tako se plasirao u 2. kolo ATP turnira u Bukureštu. Meč je trajao sat i 41 minutu.

Džumhurov protivnik u 2. kolu bit će pobjednik duela Marcos Baghdatis - Marco Cecchinato. Baghdatis se nalazi na 39, a Cecchinato na 99. mjestu ATP liste.

Džumi je jedinom duelu s Baghdatisom odigranom prošle godine u 2. kolu Roland Garrosu pobijedio Kipranina rezultatom 3:1 u setovima.

S Talijanom Cecchinatom je odmjerio snage dva puta i upisao dvije pobjede. Prvi put je slavio 2013. godine na Futuresu u Hrvatskoj rezultatom 2:0 u setovima, a drugi meč je odigran ove godine na ATP turniru u Dohi, kada je Damir prošao u osminu finala također pobjedom 2:0 u setovima.

ATP Bukurešt, 1. kolo:

Damir Džumhur - Marius Copil 2:1 (6:1, 3:6, 6:2)