Tenis
1

ATP Monte Carlo: Ferrer nakon deset godina savladao na zemlji Nadala

Totalsport
David Ferrer (Foto: EPA)
David Ferrer (Foto: EPA)
Serija pobjeda Rafaela Nadala na zemljanim terenima protiv Davida Ferrera došla je kraju. Nadal je poražen u četvrtfinalu Monte Carla nakon dva sata i 15 minuta velike borbe sa 7-6, 6-4.

Sedamnaest uzastopnih pobjeda imao je Rafael Nadal na zemljanoj podlozi protiv Davida Ferrera. Jedinu pobjedu do danas Ferrer je imao još u njihovom prvom meču u Stuttgartu 2004. godine nakon čega je Nadal apsolutno dominirao.

Međutim, u Monte Carlu Ferrer je odigrao fantastičan meč, bio je bolji protivnik i zaslužio je prolaz. Nadal je dosta griješio i nije bio dovoljno agresivan što je Ferrer znao iskoristiti te u konačnici upisati ukupno tek šestu pobjedu protiv svojeg prijatelja i sunarodnjaka.

Svih pet ranijih ubilježio je na tvrdoj podlozi, a posljednju od njih prošle godine u polufinalu Pariza.

Obojica tenisera imala su priličnih problema u držanju svojeg servisa, svaki je imao po deset break lopti, Ferrer je realizirao jednu više. Koliko je to bio naporan dvoboj pokazuje i činjenica da je prvih šest gemova trajalo ukupno čak 45 minuta!

Ferrer će u polufinalu igrati protiv Stanislasa Wawrinke koji je u ranijem susretu bio bolji od Milosa Raonica također u dva seta. Drugi polufinalni par bit će poznat nakon što svoje mečeve odrade Roger Federer i Jo-Wilfried Tsonga te Novak Đoković i Guillermo Garcia-Lopez. 

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

David Ferrer (Španija, 6) – Rafael Nadal (Španija, 1) 7-6 (1), 6-4 Stanislas Wawrinka (Španija, 3) – Milos Raonic (Kanada, 8) 7-6 (5), 6-2