Tenis
0

ATP Monte Carlo: Federer iskoristio tek 16. break-loptu za slamanje Tsonge

Totalsport
Roger Federer (Foto: EPA)
Roger Federer (Foto: EPA)
Gotovo dva i pol sata su trebala Rogeru Federeru da slomi otpor Joa Wilfrieda Tsonge u četvrtfinalu ATP turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu.

Švicarski teniser je na koncu slavio s 2-6, 7-6(6), 6-1, došavši do 11. pobjede u 15. međusobnom meču protiv Francuza. Svoje četvrto finale u Monte Carlu (sva tri dosadašnja je izgubio od Rafaela Nadala) lovit će protiv boljeg iz dvoboja Novaka Đokovića i Guillerma Garcia-Lopeza.

Federer se dugo mučio u meču protiv Tsonge, u jednom je trenutku bio i jako blizu poraza, a tek nakon što je u 16. prilici prvi put došao do breaka (!), voda je konačno krenula na njegov mlin. Dvanaesti igrač svijeta je lakoćom došao do prvog seta, dvaput oduzevši servis švicarskom genijalcu. U drugom setu Federer nije uspio iskoristiti nijednu od čak deset break-lopti, a pri vodstvu Tsonge sa 6-5 je gubio na svom servisu s 0-30. Bio je samo dva poena udaljen od poraza, ali uspio se izvući i povesti u tie-breaku sa 6-3. Ni tu mukama nije bio kraj jer je Tsonga izjednačio na 6-6, ali nakon toga je ipak izgubio dva poena u nizu.

To ga je očito slomilo jer mu je Federer u trećem setu napokon oduzeo servis i poveo s 2-0, pa potom napravio još jedan break i priči je bio kraj.

U ranijim mečevima je, podsjetimo, David Ferrer kreirao senzaciju pobijedivši prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, dok je Stanislas Wawrinka očekivano bio bolji od Milosa Raonica.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Ferrer (6) - Nadal (1) 7-6(1), 6-4 Wawrinka (3) - Raonic (8) 7-6(5), 6-2

Federer (4) - Tsonga (9) 2-6, 7-6(6), 6-1