Nastavio pobjedničku seriju
24

ATP Indian Wells: Rafael Nadal osigurao finale

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Pobjednička serija Rafaela Nadala se nastavlja, pa je tako sjajni španski teniser osigurao finale na ATP turniru u Indian Wellsu nakon 6-4, 7-5 pobjede protiv Tomaša Berdycha.

Posljednje mečeve na tvrdoj podlozi je Nadal odigrao prije skoro tačno godinu dana. U pitanju su bili upravo turnir u Indian Wellsu i kasnije u Miamiju. Zato se s pravom Španac bojao ovosedmičnog nastupa u Indian Wellsu, no kako Rafa igra, takva pauza, kao i neigranje velikim dijelom 2012. godine, uopće se ne osjeti.

Nakon Federera Španac je bio u dva seta bolji i od Berdycha, te je pritom izvukao 3-5 u drugom setu. U tom je trenutku Berdych servirao za treći set i tko zna što bi bilo da je odvukao meč u tu fazu.

No, od 3-5 je Nadal nanizao četiri gema, pritom je kod 6-5 spasio tri break-lopte Berdycha i plasirao se u finale gdje čeka pobjednika meča Đoković - Del Potro.

"Finale? Više od ovoga ne mogu niti poželjeti. Stvarno sam presretan. I kako igram i kako mi koljeno reagira na sve. Sretan sam", rekao je Nadal poslije meča koji je trajao jedan sat i 43 minute.

Inače, u prvom je setu ključni i jedini break Nadal ostvario kod 3-3.

ATP Indian Wells, polufinale:

Nadal (5) - Berdych (6) 6-4, 7-5 Đoković (1) - Del Potro (7) (kasnije)