Tenis
23

ATP Dubai: Federer u polufinalu zaustavio Bornu Ćorića

FENA
Roger Federer (Foto: EPA)
Roger Federer (Foto: EPA)
Hrvatski teniser 18-godišnji Borna Ćorić, koji je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju svladao trećeg tenisera svijeta Andyja Murrayja, u petak je u polufinalu poražen od nauspješnijeg tenisera u historiji Švicarca Rogera Federera sa 2-6, 1-6 nakon 57 minuta igre.

U prvom gemu meča Ćorić je imao priliku za "break", ali Federer se je izvukao, a potom je oduzeo servis hrvatskom igraču i poveo 3-0. Ćorić uspijeva vratiti izgubljeni servis, ali Federer sa dva nova "breaka" dobija prvi set.

U drugom setu Ćorić više nije pronašao način kako ozbiljnije zaprijetiti Federeru, koji u svojoj kolekciji ima 17 grand slam turnira. No, mladi hrvatski teniser svejedno ima puno razloga za zadovoljstvo nastupom u Dubaiju.

U turnir je ušao kao "sretni gubitnik", a dan ranije priredio je veliko iznenađenje pobijedivši finalistu ovogodišnjeg Australian Opena Britanca Andyja Murrayja 6-1, 6-3, čime je po drugi puta u karijeri ušao u polufinale na ATP turnirima. Isti uspjeh ostvario je prije četiri mjeseca na turniru u Baselu, gdje je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala, osvajača 14 grand slam naslova.