Tenis
0

ATP Barcelona: Lagana pobjeda Nadala, čudan poraz Ferrera

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Nakon poraza u finalu ATP turnira u Monte Carlu (od Novaka Đokovića), turneju po zemljanim terenima je nastavio Španac Rafael Nadal, te je pobjednički startao na turniru u Barceloni.

U susretu 2. kola, sa 6-4, 6-2, Nadal je pobijedio argentinskog tenisera Carlosa Berlocqa za jedan sat i 28 minuta igre. U prvom setu Nadal se još donekle mučio, djelimično i na svoj servis (Berlocq je napravio jedan break), no u drugom je setu sve došlo na svoje, pa je Nadal proslavio laganu pobjedu.

Apsolutno najveće iznenađenje u srijedu je pripremio ruski kvalifikant Dmitrij Tursunov koji je sa 7-5, 3-6, 6-1 pobijedio četvrtog igrača na svijetu i prvog nositelja Davida Ferrera. Nakon nesretnog poraza u finalu Miamija od Andjy Murrayja španski je teniser uzeo pauzu, te nije ni igrao u Monte Carlu. Ovo mu je bio prvi meč na evropskoj zemlji, ali je u dva sata pokazao vrlo malo.

Nakon što je Ferrer dobio drugi set činilo se kako će dotući suparnika u trećem, ali je baš tada potpuno posustao. Osvojio je nakon prvog servisa četiri od 10 poena, a nakon drugog nijedan u šest pokušaja. Ukupno je u meču Tursunov čak sedam puta radio break.

Spomenimo još kako je Bernard Tomic uhvatio dva gema Juanu Monacu (6-0, 6-2).

ATP Barcelona, 2. kolo:

Nadal (2) - Berlocq 6-4, 6-2 Tursunov - Ferrer (1) 7-5, 3-6, 6-1

Monaco (7) - Tomic 6-0, 6-2