Nakon dugog poena
1

Američki teniser se počeo grčiti na terenu, navijači ostali zaprepašteni zbog jezive scene

D. P.
Mišići Kozlova počeli su otkazivati (Foto: Screenshot/Tennis TV)
Mišići Kozlova počeli su otkazivati (Foto: Screenshot/Tennis TV)
Američki teniser ruskog porijekla Stefan Kozlov zaprepastio je navijače u drugom setu meča protiv Grigora Dimitrova koji je odigran na ATP turniru u meksičkom Acapulcu.

Dimitrov i Kozlov su odigrali nevjerovatan meč koji će ostati upamćen po velikoj borbi koja je trajala više od tri sata. Koliko je bilo iscrpljujuće, potvrđuje i scena iz drugog seta kada su intervenisali i ljekari.

Kozlov je imao prednost od jednog seta i breaka u drugom dijelu igre. Bio je blizu pobjede, ali se nakon jednog dugog poena počeo kočiti na terenu jer su mu mišići počeli otkazivati.

Publika u meksičkom Acapulcu prisustvovala je jezivim scenama, kakve gotovo nikada nismo vidjeli, pa je to izazvalo i opravdan strah na tribinama.

Amerikanac ruskog porijekla odmah je pozvao ljekare pošto nije imao kontrolu nad svojim mišićima. Uslijedila je pauza tokom koje je Kozlovu ukazana medicinska pomoć.

Na svu sreću, sve se dobro završilo nakon nešto dužeg prekida i intervencije medicinskog osoblja. Kozlov je na kraju skupio snagu i ostvario pobjedu kojom se plasirao u osminu finala Acapulca.