Na poziv RTS-a
156

Agenti BIA-e pozvani da istraže kako je snimak Dodikovog vrijeđanja Đokovića procurio u javnost

D. P.
Dodik je srdačno dočekao Đokovića na turniru u Banjoj Luci (Foto: SNSD)
Dodik je srdačno dočekao Đokovića na turniru u Banjoj Luci (Foto: SNSD)
Radio-televizija Srbije pozvala je Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju (BIA) da utvrde kako je dio razgovora Milorada Dodika i Gradimira Papića o porodici Novaka Đokovića dospio u javnost.
RTS se danas oglasio saopćenjem za javnost u kojem se iskazuje zgroženost, kako su naveli, zbog nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora uoči emisije "Oko" u kojoj je sinoć gostovao predsjednik RS Milorad Dodik.

Podsjetimo, Dodik je zgrozio javnost porukama o najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i njegovoj porodici koju je nazvao "ciganijom". Tekst saopćenja prenosimo u cijelosti:

"Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora pred početak emisije: Oko, 25. aprila. RTS je pozvao Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost.

Cijeli signal je u cjelini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske. Radio-televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, o svemu se oglasio i Dodik, koji je naveo da je RTS zaslužan za njegovu neprespavanu noć te dodao da porodicu Đoković smatra časnom.

"Izvinjavam se ako je spekulativni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu", poručio je Dodik.