Nakon incidenta
0

Agassi Samprasu: "Izvini, pretjerao sam"

Totalsport
Andre Agassi (Foto: Reuters)
Andre Agassi (Foto: Reuters)
Andre Agassi ispričao se Peteu Samprasu zbog incidenta koji se dogodio prošlog petka u Indian Wells Tennis Gardenu u egzibicijskom teniskom meču za potresom razoreni Haiti.

U meču parova u kojem je Sampras snage udružio s Rogerom Federerom, a Agassi s Rafaelom Nadalom i u kojem su igrači nosili mikrofone kako bi publika mogla čuti šta govore, došlo je do neugodnih situacija između dvije američke ikone bijelog sporta.

"Uvijek moraš biti tako ozbiljan, ha Pete?", dobacio je Agassi Samprasu u jednom trenutku.

"OK Andre, malo ću se šaliti. Imitirat ću tebe", odgovorio je Sampras imitiravši tada specifičan Agassijev hod i njegove malene korake.

Agassi potom nije ostao dužan i bocnuo je Samprasa da je škrt, kao što je to učinio u svojoj kontroverznoj autobiografiji "Open" gdje je nekadašnjeg velikog rivala nazvao dosadnim i optužio ga da daje male napojnice.

"Nemam novca. Ne, čekaj, imam dolar za tebe."

Sampras, koji je u tom trenutku bio na servisu, potom je opalio jedan servis ravno u Agassija na osnovnoj liniji, zbog čega se "veličanstveni ćelavac" morao sagnuti.

Obojica su sve popratili uz osmijehe na licima, ali kasnije se nisu pojavili na novinarskoj konferenciji.

"Pretjerao sam, bilo je neprikladno. Ali noć je bila užarena i svi smo se zabavljali. Htio sam biti smiješan i imao sam djelić sekunde za donijeti odluku. Pokušao sam i ispalo je neukusno. Pete nije prihvatio šalu. Bila je to promašena šala i žao mi je. Kasnije sam poslao Peteu poruku i pitao ga mogu li mu se izviniti uživo. Nadam se da je noć bila svejedno zabavna", rekao je Agassi u razgovoru za ESPN.com.

Dok je Federer cjelokupnu situaciju opisao "škakljivom", Nadal je u ponedjeljak nakon meča s hrvatskim teniserom Marijem Ančićem objasnio da nije primjetio nikakve tenzije među Samprasom i Agassijem.

"Svi su mi nakon meča rekli što se zapravo dogodilo, ali tokom meča nisam ništa shvatio. Znate kako Amerikanci brzo pričaju, a ja sam Španac i nisam ništa shvatio", kazao je Nadal.