Adrenalinski vikend
0

Takmičenje motornim sankama na Bjelašnici 25. i 26. februara

Sarajevo-x.com
Na Bjelašnici će 25. i 26. februara biti održano prvo takmičenje motornim sankama u BiH - "SnoCross - Bjelašnica 2012".

Trku motornim sankama organizuje BH Moto Racing Team. Riječ je o takmičenju na evropskom nivou, koje se održava u nekoliko država. Takmičenje se održava po unaprijed određenim pravilima i u tri discipline: SnoCross, Hill Climbing i Street Race.

Pravo učešca imaju svi zainteresovani koji posjeduju adekvatno vozilo za ovo takmičenje i koji se blagovremeno informišu i prijave. Sve detalje informacije mogu se dobiti pozivom na broj: 00387 61 914 172.

BH Moto Racing Team je udruženje ljubitelja brdskog motociklizma, nastalo 2009.godine s ciljem promocije avanturističkog turizma u Bosni i Hercegovini. S obzirom na prirodne resurse i lokacije, Bosna i Hercegovina ima idealne uslove za razvoj ove vrste turizma. Najpristupačnije i najzahvalnije područje za realizaciju aktivnosti koje razvijaju avanturizam je i Bjelašnica, gdje udruženje od samog početka najviše djeluje.

BH Moto Racing Team svojim članovima i svim ljubiteljima planinskih avantura, nudi obilazak olimpijske ljepotice na sasvim neobičan i nesvakidašnji način. Terenskim vozilima, četverotockašima poznatijim kao ATV, te motornim sankama dopire se do najljepših, skrivenih i netaknutih mjesta na području Bjelašnice i okolnih planina. Tokom zimske sezone tim djeluje u svrhu obilaska i pomoći stanovništa koje živi u područjima do kojih je nemoguće doci običnim vozilima i putevima.