sport
132

Taekwondo "Christmas tournament": Četiri medalje za Novi Grad

Klix.ba
Osvajači medalja s trenerima
Osvajači medalja s trenerima
Još jedan uspješan vikend je ostao iza sarajevskih taekwondoista. Naime, takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su u subotu, 12. decembra, učestvovali na internacionalnom taekwondo prvenstvu Christmas tournament, koji se održao po deseti put u češkom Pelhrimovu i koji je okupio oko 400 takmičara iz 40 klubova koji su dolazili iz dvanaest država.

Pet takmičara zajedno sa trenerom Arminom Gredićem, koji su bili jedini predstavnici BiH, je imala gotovo stopostotni učinak osvojivši jednu zlatnu i tri bronzane medalje.

Zlatnu medalju u borbama je osvojio Benjamin Husić, a bronzani su bili Ahmed Hadžimurati, Adnan Ribić i Zara Rašidagić u konkurenciji mlađih kadeta. Ammar Vranešić nažalost nije ostvario plasman tokom ovog nastupa.

Ova sedmica za članove taekwondo kluba je posebna i po tome što je načelnik općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, primio najuspješnije takmičare kluba.

Armin Gredić, evropski univerzitetski prvak, i Adna Borić, kadetska viceprvakinja Evrope, su sa svojim trenerima, Harisom i Belmirom, predstavili svoje uspjehe i planove za budućnost u kratkom razgovoru, a takmičari su nagrađeni prigodnim nagradama.

"Nastup našeg podmlatka, zadnji u završnici sezone, je prošao veoma uspješno, a uprava kluba je veoma zadovoljna. Mlade nade kluba, do kojih nam je veoma stalo, iz takmičenja u takmičenje postižu sve bolje rezultate. Naravno, njihovo vrijeme tek dolazi, ali turniri ovog tipa na njih djeluju veoma motivirajuće i koristimo svaku priliku da se zabavimo.

Ova sedmica za naše članove je posebna i po tome što smo organizatori takmičenja za djecu sa nedovoljno takmičarskog iskustva, koje je podržala Općina Novi Grad Sarajevo. Takmičenje se održava u KSC Kralj Fahd, u nedjelju i okupiti će takmičare sa područja Kantona Sarajevo, te je ovo izuzetna prilika da sve zainteresirane pozovemo da budu naši gosti", izjavili su treneri kluba Haris Husić i Belmir Berberović.