sport
30

Svjetska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa doputovala u Sarajevo

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Svjetska i evropska prvakinja u umjetničkom klizanju Elizaveta Tuktamiševa, koja će učestvovati na 3. međunarodnom takmičenju "Sarajevo Open 2016", doputovala je danas u Sarajevo.

Devetnaestogodišnju Ruskinju na Sarajevskom aerodromu dočekali su predstavnici Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, organizatori "Sarajevo Opena", ljubitelji klizanja i mlade klizačice sarajevskih klubova koje su uručile cvijeće jednoj od najboljih klizačica svijeta.

"Prvi put sam u Sarajevu. Drago mi je što sam sam ovdje. Pripremili smo naš program za nastup na takmičenju i nadam se da će svi biti zadovoljni", kazala je mlada klizačka zvijezda.

Navela je da se klizanjem bavi već 14 godina, a da joj je najdraža medalja u karijeri zlato s omladinskih olimpijskih igara u Innsbrucku 2012. godine.

Osim svjetske prvakinje u ruskom timu doputovalo je još nekoliko vrhunskih klizača - Kristina Astakhova (srebrena s Univerzijade u Granadi 2015.), Aleksej Rogonov (viceprvak svijeta 2009.), Aleksandr Petrov (juniorski prvak Rusije), kao i najbolji ruski treneri - Artur Dimitriev (osvajač srebrene medalje sa ZOI u Naganu, bivši prvak Evrope, a 1991. i 1992. godine bio je svjetski prvak), Aleksej Mišin (srebreni sa svjetskog prvenstva) te Sergej Komolov i Tatjana Prokofeva.

"Sarajevo Open" će biti održan od 4. do 7. februara u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch".