{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve veći broj takmičara na Sportskim igrama mladih

18.7.2012. u 15:26
28
4
Sve veći broj takmičara na Sportskim igrama mladih
28
Grad soli je po drugi put, 15. i 16. jula, bio domaćin BH Telecom Sportskih igara mladih. Nakon Tuzle, već 17. jula igre su održane i u Gradačcu, a ova dva grada su bili domaćini najvećem broju učesnika do sada. Čak 3.768 dječaka i djevojčica pokazalo je svoje sportsko umijeće i takmičarski duh u utakmicama i mečevima u 10 sportova.
U Tuzlanskom kantonu, učestvovalo je i mnogo prošlogodišnjih takmičara u nadi da će ove godine imati više sreće i da će putovati na veliko finale u Sarajevo. Nekima se to i ostvarilo, pa je tako rukometna ekipa Speed iz Gradačca i ove godine finalista BH Telecom Sportskih igara mladih. Golman ove simpatične ekipe Anes Omeragić je ovom prilikom izjavio: "Želimo ove godine biti prvi i u Sarajevu. Prošle godine nismo imali sreće, ali ove godine moramo biti najbolji" te dodao da je sretan jer se igre ove godine održavaju u njegovom gradu.

Rukometni pobjednici u Tuzli su dječaci kluba Konjuh iz Živinica i djevojčice tima Jedinstvo iz Tuzle. Na sportskim terenima Panonskih jezera, jedinih slanih jezera u centru grada u Evropi, veliki broj posjetilaca je pratio košarkaške utakmice. Pobjednici su muška ekipa Bijele mambe i košarkašice tima Fifi i cvjetno društvo. Put na veliko finale u Sarajevo su izborili i teniseri Đorđe Ivanović i Aida Mujagić u kategoriji 1996. godište i mlađe. Zanimljivo je bilo i u stonoteniskoj dvorani Kreka u Tuzli, a pobjedu su odnijeli Edin Gutić i Azra Hadžihajdić.

Igrama u Tuzli se pridružio i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, koji je posjetio male fudbalere i pratio uzbudljivu završnicu tamičenja. "Tuzla je ponosna jer imamo najveći broj prijavljenih dječaka i djevojčica. Posebno nam je zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici podržati projekt, koji je direktno vezan za razvoj sporta i mladih", istakao je Imamović. Da su općinske vlasti u našoj zemlji prepoznale važnost Igara i značaj za njihove lokalne zajednice, potvrdila je i podrška načelnika Općine Gradačac Fadila Imširovića. Naime, načelnik je mališane posjetio u dvorani Skenderija u Gradačcu, poručivši svima da je Gradačac oduvijek bio grad sporta: "Iskreno se nadam da će naš grad i tradicionalno biti domaćin igara, koje su odličan način afirmacije mladih sportista".

Osmi grad u koji će Igre otputovati je Travnik, a takmičenja će biti održana 21. i 22. jula. Iz organizacionog odbora poručuju da se djeca još uvijek mogu pridružiti igrama i na taj način biti dio najljepše sportske priče.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: