{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Sportskim igrama mladih u Zenici učestvovalo 1.460 mališana

1.7.2012. u 13:28
0
1
Na Sportskim igrama mladih u Zenici učestvovalo 1.460 mališana
0
Treći grad u koji su BH Telecom Sportske igre mladih stigle, nakon Konjica i Goražda, bio je Zenica.
Prijavljenih 1460 mališana iz Tešnja, Žepča, Kaknja, Maglaja, Visokog i Zenice mogli su takmičit se 29. i 30. juna u svih 10 predviđenih sportova na šest lokacija u gradu. Zenica je po drugi put bila domaćin nejvećeg sportskog takmičenja za djecu u Bosni i Hercegovini, a Igre se nastavljaju 2. jula u Sarajevu.

Dvorana "Bilimišće", Katolički školski centar, Kamberovića polje, Gradski bazen, Industrijska škola i Šahovski klub su bili, ovaj vikend, male oaze sporta u Zenici. Rukometna muška ekipa Bosna iz Visokog, muški nogometni klub Boys i ženski odbojkaški klub Ruki iz Zenice kao i ostali pobjednici pojedinačnih i ekipnih sportova, iz obje kategorije i konkurencije, su obezbijedili put na veliko finale u Sarajevu.

Jedan od učesnika takmičenja u Zenici, Nedžad Gazibara mali rukometaš kluba Bosna iz Visokog, nakon pobjede je rekao: "Mi smo već drugu godinu na Sportskim igrama, prošle godine smo bili najbolji i u Zenici i u Sarajevu. Sportske igre mladih su zakon i svi treba da nam se pridruže!".

Nedžad se raduje finalu u Sarajevu i očekuje da će njegov tim ponovo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnim danima, te da će sresti prijatelje iz Splita.

Podršku Igrama već drugu godinu dala je i Opština Zenica, najmlađe takmičare je posjetio i gospodin Zijad Softić, pomoćnik načelnika Zenice za drušvene djelatnosti:
"Zenica podržava ovakve priče, jer sport nije samo takmičenje u kome su bitne nagrade, sport je prvenstveno druženje, a cilj tog druženja je da djeci vlastitim primjerom ukažemo na fer ponašanje", istakao je Softić i pozvao sve male Zeničane da se bave sportom.

U ponedjeljak 2. jula počinje takmičenje u Sarajevu i trajat će četiri dana. Do sada je prijavljeno 22.980 takmičara iz 19. bh. gradova, a iz organizacije Sportskih igara poručuju da za prijave još uvijek nije kasno i da se može prijaviti na www.igremladih.ba ili pozivom na broj telefona 033 711 930.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: